Zo voorkom je onnodig hoog gasverbruik

Heeft u een hoog gasverbruik bij uw huidige cv-ketel? Wellicht heeft uw cv-ketel onderhoud nodig of is hij aan vervanging toe. Maar hoe vaak is onderhoud nodig? En wanneer is de cv-ketel aan vervanging toe? Dat leest u in dit artikel.

In de koude periodes krijgt de cv-ketel vaak storingen. Om dit risico te verkleinen, is het van belang dat je de ketel regelmatig laat controleren door een monteur. Wij raden aan om de cv-ketel een keer per jaar te laten controleren. Een verkeerde afstelling in uw cv-ketel kan namelijk voor onnodig hoog gasverbruik zorgen. Dit zorgt voor een slechte verbranding, waardoor de ketel minder zuinig wordt.

Daarbij komt nog iets veel belangrijkers om de hoek kijken. Slecht onderhoud kan gevaarlijke situaties veroorzaken. Als er een te hoge concentratie aan gas ontstaat, waardoor het niet afgevoerd kan worden, kan koolmonoxide een sluipmoordenaar zijn. Je ziet, proeft of ruikt koolmonoxide namelijk niet, maar je kunt er ziek van worden of zelfs dood aan gaan.

Maar vanaf wanneer ontstaan nou de meeste problemen? Gedurende de eerste jaren van een nieuwe cv-ketel zullen er weinig/geen problemen zijn. Maar vanaf zijn zesde tot +/- achtste levensjaar zullen de eerste problemen opspelen. Door het jaarlijks onderhoud kunt u dit voorkomen. Hiervoor maken wij gebruik van verschillende abonnementen die u hier kunt vinden. Op deze manier houden we de kans op storingen klein en het rendement hoog!

TSI Totaalservice in regio Schijndel

TSI totaalservice is gevestigd in Schijndel en we zijn werkzaam in de gehele regio. Wij leveren onze service in een regio van +/- 15 km (Sint-Oedenrode, Sint-Michielsgestel, Boxtel, Veghel, Nijnsel, Vught, etc.). Wij zijn een klein bedrijf maar groots in het juiste onderhoud van uw cv-installatie. Dus heeft u een vraag of denkt u dat u cv-installatie wel een check up kan gebruiken. Bel ons en plan een afspraak!