Actueel


VERBOUWING | DEEL 1

Evohome systeem

Besparen met je cv-ketel!

Heeft je cv-ketel z’n beste tijd wel gehad? Een dik pak sneeuw en vorst staan garant voor winterpret, maar misschien ook voor een energierekening waar je kippenvel van krijgt. Een goed werkende cv-ketel helpt de kosten te drukken.

CV ketel klaar voor de winter

Is uw CV-ketel al klaar voor de winter?

We willen er liever nog even niet aan denken, maar de herfst en de winter staan toch echt al weer voor de deur. De eerste koude dagen van het najaar beleven we meestal in oktober. Voor ons als installateurs betekent dat dus ook: alle hens aan dek! Uiteraard laten we niemand in de kou zitten. Maar op momenten van topdrukte is een wachttijd soms onvermijdelijk. Juist dan kan dat heel vervelend zijn. Gelukkig kunt u zelf ook wat doen om te voorkomen dat u in de kou komt te zitten. Door in de (na)zomer uw CV-installatie te testen en eventueel te ontluchten of radiatoren bij te vullen, kunt u een storing voorkomen. Ook door jaarlijks CV-ketel onderhoud te laten uit voeren door een erkende monteur voorkomt u storingen en gaat de installatie bovendien langer mee.

Intergas ketels storingcode

Intergas CV-ketel storing codes

De vakantie staat weer voor de deur, maar wat als uw CV-ketel een storing aangeeft? Wat wordt er bedoeld met de storingscode op uw CV-ketel? Er zijn verschillende codes, oorzaken, gevolgen en oplossingen. We laten u hier de meest voorkomende storingscodes bij Intergas ketels zien, we leggen uit wat ze betekenen en wat u zelf kunt doen om ze op te lossen.

Overname SystemD door TSI Totaalservice

Vanaf juli 2021 verwelkomen wij ook de klanten van SystemD. Afgelopen jaren hebben we regelmatig met David contact gehad om een samenwerking aan te gaan. Met het idee dat uiteindelijk David een stapje terug kon doen. Helaas is het anders gelopen dan we allemaal hadden verwacht en is David na een kort ziekte bed overleden. Na jaren trouwe dienst nemen wij nu het stokje over van David en Marja.

waarom mechanische ventilatie laten reinigen?

Waarom mechanische ventilatie laten reinigen?

Heeft u mechanische ventilatie in uw woning of gebouw? Dan is het belangrijk om deze regelmatig te laten onderhouden en reinigen. Dankzij de ervaring en vakmanschap van gespecialiseerde monteurs kunt u vertrouwen op een goed werkende installatie en gezonde lucht in uw woning. Waarom is reiniging van het ventilatie systeem zo belangrijk? En hoe vaak moet u onderhoud laten uitvoeren? Dat leggen we u graag uit!

Heeft u een veilige rookgas afvoer?

Onze monteur Danny is dagelijks op pad om het jaarlijks onderhoud uit te voeren bij de cv-ketels van onze bestaande maar ook nieuwe klanten. Ooit komt hij zeer onveilige situaties tegen, bijvoorbeeld zoals op de foto’s onderaan dit blogartikel. Op deze foto’s kunt gaat het om gevallen die gevaarlijke rook gas afvoeren. Lekkende rookgasafvoeren of verkeerd aangesloten installaties kunnen leiden tot gevaarlijke situaties. In sommige gevallen tot koolmonoxidevergifitiging. Koolmonoxide is extreem gevaarlijk voor onze gezondheid. In dit blog leggen we het belang van een veilige rookgasafvoer verder uit.

Energie besparen CV ketel zomer

Energie besparen in de zomer: de CV-ketel naar zomerstand

Eindelijk breekt het mooie weer aan. Hopelijk hebben we een mooie, lange zomer in het vooruitzicht. Als het buiten warmer wordt en de zon langer schijnt, kunnen we onze verwarming lager zetten. Als u dit op de juiste manier doet, kunt u aanzienlijke kosten besparen en problemen aan de CV-ketel voorkomen. In dit blog geven we een aantal tips hoe energie te besparen in de zomer.