Storing?

We staan er niet elke dag bij stil, maar een cv-ketel is een bijzonder fijn apparaat. Het warmt het huis op en zorgt ervoor dat er heerlijk warm gedoucht kan worden op elk moment van de dag. Je staat pas stil bij het gemak van een cv-ketel wanneer deze het niet meer doet. Wij zochten daarom uit wat de meest voorkomende storingen zijn bij een cv-ketel en wat er tegen te doen is.

  1. Radiatoren blijven gedeeltelijk koud

Niet is zo vervelend als koude radiatoren en een koud huis na een koude winterse dag. Wanneer u de thermostaat lekker hoog heeft gezet na een koude dag kan het zijn dat de radiatoren (gedeeltelijk) koud blijven. Heel vervelend natuurlijk. Wanneer een radiator maar gedeeltelijk warm wordt kan het zijn dat er lucht in de radiator zit. Dit probleem is te verhelpen door de radiator te ontluchten met een ontluchtingssleutel.

Mochten de radiatoren helemaal koud blijven dan kunt u proberen de cv-ketel te resetten, of even kijken of er een storingscode op de cv-ketel staat. Komt u er niet uit, dan is het altijd verstandig om een van onze monteurs in te schakelen.

  1. Thermostaat reageert niet

Bij dit probleem worden uw radiatoren ook niet warm en zit u in een koud huis. Een thermostaat die niet reageert kan meerdere oorzaken hebben. Heeft u een draadloze thermostaat die op batterijen werkt? Controleer dan of deze niet (te) leeg zijn. Batterijen die grotendeels leeg zijn kunnen zorgen voor het niet juist functioneren van de thermostaat. Heeft uw thermostaat geen batterijen? Controleer dan de aansluiting van uw thermostaat. Of wanneer uw thermostaat via de Wi-Fi werkt controleer dan de internetverbinding. Is dit niet de oplossing voor uw probleem? Bel ons dan voor een afspraak!

  1. Geen warm water uit de kraan

Een koude douche is voor de meeste mensen een scenario waar ze niet op zitten te wachten. Controleer altijd of het water in het hele huis niet meer warm wordt. Het probleem kan namelijk in de thermostaat van de kraan zitten. Is er nergens meer warm water in huis? Ga dan bij de cv-ketel kijken. Het kan zijn dat deze een storing geeft. In de handleiding van de cv-ketel staat vaak wat het is en wat u eraan kunt doen. Helpt resetten van de cv-ketel niet of springt uw cv-ketel vaker in storing? Schakel onze hulp in!

  1. Een te lage waterdruk

Een te lage waterdruk in de woning kan erg vervelend zijn, echter hoeft het probleem niet altijd bij de cv-ketel te liggen. Controleer hierbij ook of het probleem zich bij één kraan voordoet of in het hele huis. Zit het probleem in één kraan dan kan het zijn dat het zeefje van de kraan verstopt zit of een leiding naar de kraan toe verstopt zit of lekt. Is er toch in het hele huis een lage waterdruk en komt er genoeg water vanuit de centrale? Controleer dan of uw hoofdkraan volledig open staat en of er ergens een lekkage te zien is. U kunt zelf u installatie bijvullen, lees hier hoe u dat het beste kunt doen! Heeft dit niet geholpen, neem contact met ons op voor een afspraak.

  1. Mijn ketel blijft doorbranden

Als de cv doorgaat met het verwarmen van de woning, terwijl de thermostaat daar niet om vraagt, spreken we van een doorbrander. Het probleem ligt meestal niet bij de thermostaat, maar als dit wel het geval is, is het snel opgelost. Check of de batterijen nog goed zijn, en vervang ze indien nodig. Hierna zal het probleem zich niet meer voordoen.

In de meeste gevallen is de oorzaak in de cv-ketel te vinden. Mogelijke boosdoeners zijn defecte sensoren, defecte elektronica en een storing aan de driewegklep. Maak hiervoor een afspraak met ons!

Jaarlijks onderhoud

De meeste storingen zijn te voorkomen door de cv-ketel jaarlijks te voorzien van een goede onderhoudsbeurt. Zo wordt de kans dat u onverhoopt zonder warm water of in een koud huis komt te zitten enorm verkleind. U kunt daarvoor een onderhoudscontract afsluiten. Het voordeel van een onderhoudscontract is dat u ieder jaar gebeld wordt voor het maken van een afspraak (en het dus niet zelf hoeft te onthouden) én bij een storing wordt u ook snel geholpen door een installateur die uw ketel en centrale verwarmingssysteem goed kent.

CV-ketels

Hulp nodig bij een storing?

Met een onderhoud abonnement helpen we u bij dringende storingen binnen 24 uur!