Makkelijk en snel uw radiatoren ontluchten!

Uw radiatoren moeten regelmatig ontlucht worden. Hierdoor worden ze sneller en beter warm. U bespaart daarmee op termijn dus energie en kosten. Het ontluchten van uw verwarming is een klusje die u snel en eenvoudig zelf kunt uitvoeren. Benieuwd hoe u kunt merken wanneer de radiatoren ontlucht moeten worden en hoe u dat zelf kunt doen? Het beste is om uw radiatoren regelmatig te ontluchten.

Wanneer mijn radiatoren ontluchten?

In principe raden wij aan om minimaal jaarlijks uw radiatoren te ontluchten. U kunt aan verschillende ongemakken merken dat het tijd is om de verwarming te ontluchten.

Als uw radiatoren een borrelend en tikkend geluid maken dan betekend dit vaak dat er lucht in uw CV-ketel zit. Dit zorgt ervoor dat uw verwarming niet goed meer opwarmt en dat is energieverspillend. In het geval van borrelende geluiden in uw radiatoren kunt u het beste uw verwarming ontluchten. Ook wanneer de installatie wel aanslaat, maar één kamer koud blijft, is een teken dat uw radiatoren ontlucht moeten worden. Verder raden wij aan om bij een nieuwe CV-ketel of na het bijvullen van de CV-ketel te ontluchten.

In de ochtend, voordat uw CV-installatie aanspringt, is de beste tijd om te ontluchten. Voor u uw verwarming ontlucht is het aan te raden ervoor te zorgen dat de waterdruk in orde is door uw CV-ketel bij te vullen. Ook na het ontluchten is het aan te raden nogmaals uw CV-ketel bij te vullen.

Aan de slag!

  1. Zet uw thermostaat omlaag
  2. Draai de radiatorkranen dicht
  3. Gebruik een ontluchtingssleutel om uw radiator aan de zijkant van de radiator te ontluchten
  4. Vang het vocht uit het systeem op met een doekje
  5. Zodra er geen lucht meer uit de radiator komt, draait u het ontluchtingssleuteltje terug naar de oorspronkelijke positie. Hierna mag de thermostaat weer omhoog.
Ontluchten radiatoren

Vragen rondom het ontluchten van radiatoren?

Heeft u na het lezen van dit artikel over het ontluchten van uw radiatoren nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op! TSI Totaalservice is gevestigd in Schijndel. We leveren onze service in een regio van +/- 15 kilometer (Sint-Oedenrode, Sint-Michielsgestel, Boxtel, Veghel, Nijnsel, Vught, etc.)