Storing aan CV-ketel door vorst?

Deze periode is het, zoals bij alle CV-ketel monteurs, topdrukte bij ons! De aanhoudende vorst heeft invloed op de werking van verwarmingsinstallaties. Vooral oudere CV-ketels of toestellen zonder periodiek uitgevoerd onderhoud blijken in deze weersomstandigheden het vaak te begeven. Heeft u ook last van een storing aan uw CV-ketel of andere installatie? Hier lees je hoe TSI Totaalservice je kan helpen en wat u zelf kan doen om storingen tijdens vorst in de toekomst te voorkomen.

Waarom ontstaan er storingen aan CV-ketels bij vorst?

Dit komt natuurlijk omdat de installaties veel harder moeten werken. Oude of slecht onderhouden CV-ketels kunnen dat niet aan. De CV-ketel staat nu 24 uur per dag te werken, terwijl hij normaal alleen een paar momenten per dag echt staat te loeien.

Tips om CV-ketel storing te voorkomen

  • Laat uw CV-ketel aan ’s nachts, zet de verwarming dus niet helemaal terug naar 15 graden. Dan hoeft de ketel in de ochtend niet zo hard z’n best te doen.
  • Draai de radiatoren een beetje open bij vorst, zo voorkomt u bevriezing.
  • Isoleer on-geïsoleerde leidingen om bevriezing te voorkomen
  • Controleer de waterdruk

Maar de meeste winst behaal je door regelmatig je CV-ketel te laten checken. “Als je goed onderhoud pleegt, dan heb je in de winter ook minder problemen.”

TSI Totaalservice helpt u bij storingen door vorst

Alle installatiebedrijven hebben het de komende dagen erg druk met het verhelpen van storingen. Hierdoor kan een oplossing lang duren. Toch probeert TSI Totaalservice het verschil te maken. Wij proberen dringende storingen binnen 8 uur op te lossen!

Ook met deze weersomstandigheden gaan wij de weg op om ervoor te zorgen dat onze klanten er warm bij zitten. Veel van onze reguliere onderhoudsafspraken zijn verzet zodat we alle storingen aan kunnen nemen.

U kunt ons hier ook bij helpen!

Als u contact op neemt met Janneke van kantoor, zorg dan dat u weet wat de storingen zijn. Geeft de ketel of thermostaat een bepaalde code aan? Heeft u wel of geen warm water? Of worden alleen de radiatoren niet warm? Als u ons voorziet van de juiste informatie zorgen wij dat de juiste monteur zo snel mogelijk ter plaatse kan zijn.TSI Totaalservice in regio Schijndel

TSI totaalservice is gevestigd in Schijndel en we zijn werkzaam in de gehele regio. Wij leveren onze service in een regio van +/- 15 km (Sint-Oedenrode, Sint-Michielsgestel, Boxtel, Veghel, Nijnsel, Vught, etc.). Wij zijn een klein bedrijf maar groots in het juiste onderhoud van uw cv-installatie. Dus heeft u een vraag of denkt u dat u cv-installatie wel een check up kan gebruiken. Bel ons en plan een afspraak!