Nieuwe regels voor CO-certificering monteurs CV-ketels

Vanaf de zomer van 2020 is besloten dat vanaf 2022 alleen nog vakbekwame installatiemonteurs onderhoud mogen uitvoeren aan uw (gas)verbrandingsinstallaties. Er geldt weliswaar een overgangstermijn van 1,5 jaar, maar verkijk uzelf daar niet op. In die 1,5 jaar moeten alle installatiemonteurs in Nederland hun vakmanschap aantonen door middel van een theorietoets en een praktijkexamen. Bedrijven moeten een officieel geaccrediteerd BRL 6000-25 of KIWA certificaat behalen. Deze wettelijke verplichting is ingesteld vanwege de gevaren van koolmonoxide bij CV-ketels.

Onze monteurs voldoen al aan deze wettelijke CO-certificering!

Onze erkende monteurs voldoen al sinds december 2019 aan deze nieuwe regels voor CO-certificering CV-ketels. Wat betekent deze regeling voor u? Mocht u het onderhoud aan u (gas)verbrandingsinstallaties laten uitvoeren door een niet-gecertificeerd monteur, dan bent u ook niet verzekerd!

Mocht er schade aan de woning ontstaan door bijvoorbeeld een CV-installatie die in brand is gevlogen, dan valt dit niet onder de verzekering. Dit komt omdat u het onderhoud van de installatie niet door een gecertificeerd monteur heeft laten uitvoeren. Als onze monteur bij u is langs geweest voor een CV-ketel onderhoud en hij heeft bevonden dat de installatie in orde is volgens alle regels en richtlijnen, krijgt u hiervan ook een bevestiging.

CV-ketel onderhoud laten uitvoeren door CO-gecertificeerde monteurs?

Onze erkende monteurs en installateurs verrichten CV-ketel onderhoud volgens de nieuwe, wettelijke certificeringsregeling. Bij periodiek CV-ketel onderhoud kijken wij naar de veilige werking, meten wij diverse waardes op juistheid, reinigen wij uw toestel en vervangen wij defecte of aan hevige slijtage ondervonden onderdelen.

TSI Totaalservice in regio Schijndel

TSI totaalservice is gevestigd in Schijndel en we zijn werkzaam in de gehele regio. Wij leveren onze service in een regio van +/- 15 km (Sint-Oedenrode, Sint-Michielsgestel, Boxtel, Veghel, Nijnsel, Vught, etc.). Wij zijn een klein bedrijf, maar groots in het juiste onderhoud van uw CV-installatie. Dus heeft u een vraag of denkt u dat u CV-installatie wel een check up kan gebruiken? Bel ons en plan een afspraak!