NEFIT cv-ketel storingen

Hieronder hebben wij de meest voorkomende foutmeldingen van een Nefit ketel voor je op een rijtje gezet. Wij vertellen je kort wat de foutcode betekent, hoe én of je dit probleem zelf op kunt lossen.

Nefit ketel storing 2E

De Nefit ketel 2E storing is een storing die over het algemeen gemakkelijk is op te lossen. Deze storing geeft namelijk aan dat de waterdruk in de Nefit cv ketel te laag is. Je kunt deze storing verhelpen door de waterdruk te controleren en, waar nodig, de cv-ketel bij te vullen. Herstart de ketel na het bijvullen. De foutcode zou nu verdwenen moeten zijn.

Is dit niet het geval? Neem dan contact op met onze experts. Waarschijnlijk is er dan meer aan de hand.

Nefit ketel storing 2F, 2L & 2P

Krijg jij één van de bovenstaande foutcodes te zien op jouw Nefit cv ketel? Dit geeft aan dat de cv ketel een afwijkende temperatuur meet. In dit geval is het verstandig om te kijken of er voldoende radiatoren openstaan. Wanneer dit het geval is, is het aan te raden om de radiatoren te ontluchten, zodat deze foutmelding kan worden verholpen.

Nadat je de bovenstaande handelingen hebt uitgevoerd, zou de foutcode moeten verdwijnen.

Nefit ketel storing 4C

De Nefit foutcode 4C betekent dat de sensoren in het cv-toestel een te hoge temperatuur hebben gemeten. In dit geval is het verstandig om de waterdruk in de ketel te controleren en deze, wanneer nodig, bij te vullen.

Daarnaast kan het verstandig zijn om te kijken of er voldoende radiatoren openstaan, zodat de cv ketel ook daadwerkelijk zijn warmte kwijt kan raken. Helpt dit ook niet bij het laten verdwijnen van de foutcode? Dan is de laatste oplossing het ontluchten van de radiatoren. Hier lees je hoe je je radiatoren kunt ontluchten.

Blijft de code na het herstarten van de ketel op de display staan? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij proberen het probleem dan zo snel mogelijk voor je op te lossen.

Nefit ketel storing 6A

De foutcode 6A is een melding waarmee veel Nefit-gebruikers mee te maken krijgen. We krijgen dan ook vaak te horen dat deze foutcode verschijnt op een Nefit-ketel.

De foutcode 6A betekent dat de brander in de CV ketel niet ontsteekt. Hierbij is het dus belangrijk om te kijken of de gaskraan juist is geopend. Is de gaskraan niet geopend? Draai de gaskraan dan open en herstart de cv ketel. De foutcode zou nu moeten verdwijnen.

Staat de gaskraan wél open, maar verschijnt de code nog steeds? Dan is de kans groot dat er een technische fout is ontstaan. In dit geval raden wij aan om altijd een expert in te schakelen, omdat het gevaarlijk kan zijn om dit probleem zelfstandig om te lossen. Neem daarom hier contact met ons op.

Nefit ketel storing H07

Dit is een foutcode die gelukkig vaak gemakkelijk op te lossen is. Deze code betekent dat de cv-waterdruk te laag is. Het is dus belangrijk om de cv-waterdruk te controleren en de ketel bij te vullen wanneer dat nodig blijkt te zijn.

Herstart het toestel na het bijvullen en de code zou moeten verdwijnen!

Geen displaycode maar wel een storing Nefit ketel?

Krijg je geen foutcode te zien, maar ervaar je wel een storing aan je Nefit ketel? Dat is erg vervelend. Je weet hierdoor namelijk niet wat er precies misgaat, waardoor het lastig kan zijn om de storing op te lossen. U kunt ons ten alle tijden bellen om een afspraak te maken.