Makkelijk en snel zelf uw CV-ketel bijvullen!

Wordt uw verwarming niet warm? Of heeft u geen warm water? Het kan zijn dat de waterdruk te laag is en u moet bijvullen. De waterdruk van uw ketel kunt u zelf controleren op de display van uw CV-ketel. De waterdruk moet tussen de 1,5 en 2,0 bar staan.

Hieronder leggen we in 10 stappen uit hoe zelf u de CV-ketel kunt bijvullen! Dit is het beste om te doen voor én na het ontluchten van uw cv-installatie.

Aan de slag!

  1. Zet de temperatuur van uw kamerthermostaat laag.
  2. Wacht tot de CV-ketel is afgeslagen.
  3. Bevestig de vulslang aan de waterkraan. Vul de slang met water om de lucht eruit te laten.
  4. Bevestig vervolgens de andere kant van de vulslang aan de vulkraan.
  5. De vulkraan bevindt zich bij de ketel of het expansievat.
  6. Zet de waterkraan open en open vervolgens de vulkraan.
  7. Vul het systeem totdat de drukmeter ca. 1,8 bar aangeeft.
  8. Sluit de vulkraan af. Sluit daarna de waterkraan af.
  9. Vang het restant van het water in de vulslang op in de emmer.
  10. Ontlucht elke radiator. Zet de temperatuurinstelling van uw thermostaat weer hoger.

Wanneer cv-ketel bijvullen?

Als de waterdruk onder de 1,5 bar staat is het tijd om u CV-ketel bij te vullen. Het beste is om uw CV-ketel bij te vullen is in de ochtend, als de ketel nog niet is aangeslagen. Het bijvullen moet enkele keren per jaar gebeuren. Dit kunt u het beste doen voor en na het ontluchten van de CV-installatie.

CV-ketel vullen: druk stijgt niet

Wanneer het aantal bar van uw ketel niet stijgt door het vullen, of na het vullen snel weer daalt, dan kan het zijn dat uw CV-installatie of CV-ketel lekt. Onze installateurs kunnen dit voor u uitzoeken en een advies uitbrengen. Neem hiervoor contact met ons op!

CV-ketel bijvullen

Vragen rondom het bijvullen van uw CV-ketel?

Heeft u na het lezen van dit artikel over het bijvullen van uw CV-ketel nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. TSI Totaalservice is gevestigd in Schijndel en we zijn werkzaam in de gehele regio. Wij leveren onze service in een regio van +/- 15 km (Sint-Oedenrode, Sint-Michielsgestel, Boxtel, Veghel, Nijnsel, Vught, etc.).