Storing aan uw CV-ketel? Dit kunt u zelf doen!

Zit u plotseling in de kou door een storing aan uw CV-ketel? En natuurlijk net op het moment dat het niet uitkomt? Vervelend! Gelukkig zijn er allereerst een paar handelingen die u prima zelf kunt doen om een storing eventueel te verhelpen:

 1. De installatie bijvullen
  Vaak komt een storing in de CV-ketel door een te lage waterdruk. U kunt de CV-ketel dan zelf bijvullen. In ons blog ‘Makkelijk en snel zelf uw CV-ketel bijvullen‘ leggen we dit verder uit.
 2. De installatie ontluchten
  U moet regelmatig uw radiatoren ontluchten om ze optimaal te laten functioneren. Dit kan ook de oplossing zijn als uw radiatoren niet meer goed warm worden. In ons blog ‘Makkelijk en snel uw radiatoren ontluchten‘ leggen we uit hoe u dit kunt doen.
 3. Controleer of de radiatorkranen open staan
  Misschien iets te vanzelfsprekend, maar het komt voor: controleer of uw radiatorkraan/thermostaatkraan op de radiatoren zelf open staan.
 4. Controleer of uw CV-ketel stroom krijgt
  Een CV-ketel heeft ook stroom nodig. Staat er stroom op de wandcontactdoos waar de CV-ketel op staat aangesloten? Dit kunt u controleren door te kijken of er iets op het display van de ketel zichtbaar is.
 5. Wel warm water, maar geen verwarming?
  Wanneer er wel warm water uit de kraan komt maar uw radiatoren niet op temperatuur komen, kunt u als eerste controleren of er ergens in huis een warm waterkraan lekt. Een druppende kraan kan er namelijk voor zorgen dat de verwarming niet op temperatuur komt.
 6. Noteren van de storingscode
  Bij nieuwere CV-ketels is er bij een storing een code te zien op de display van de ketel. Schrijf deze code op en probeer daarna de ketel te resetten via de resetknop op het apparaat. Op deze knop staat vaak ‘R’ of ‘Reset’. Blijft de storing aanhouden? Neem dan contact met ons op.
Cv ketel storing wat te doen

Top 5 CV-ketel onderdelen storingen

Door onze jarenlange ervaring met CV-ketels weten we wat de meest voorkomende storingen zijn. Vaak zijn deze snel op te lossen.

 1. Driewegklep

  Hierdoor heeft u geen of nauwelijks warm water en wordt de verwarming erg heet.

 2. Expansievat

  De druk in de installatie loopt hoog op, waardoor u continu uw CV-ketel moet bijvullen.

 3. Lekkage

  Lekkages in de ketel door bijvoorbeeld een kapotte sifon, ontluchter of hydro blok. Hierdoor loopt er water uit de CV-ketel en moet u continu uw CV-ketel bijvullen.

 4. Sensoren, ventilatoren en pompen

  Er worden verkeerde waardes aangegeven. U krijgt nauwelijks warm water of verwarming, de ventilatoren maken lawaai of doen helemaal niets meer en bij een storing aan de pompen wordt het toestel te heet.

 5. Elektronica

  Een storing in de elektronica, zoals aan de brander automaat. Hierdoor staan er de verkeerde meetwaardes, wordt de ventilator niet meer aangestuurd of gaat het toestel niet branden.

Blijf dus niet onnodig in de kou zitten. We helpen u graag om zo snel mogelijk de storing aan uw CV-ketel op te lossen. Neem hiervoor contact met ons op! Ook kunt u bij ons een onderhoudscontract afsluiten. Door uw installaties regelmatig te laten onderhouden door een specialist kunt u storingen voorkomen.

Heeft u ook een storing aan uw installatie?

Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen over uw storing? Neem dan contact op met ons op! TSI Totaalservice is gevestigd in Schijndel en we zijn werkzaam in de gehele regio. Wij leveren onze service in een regio van +/- 15 km (Sint-Oedenrode, Sint-Michielsgestel, Boxtel, Veghel, Nijnsel, Vught, etc.). Wij zijn een klein bedrijf maar groots in het juiste onderhoud van uw CV-installatie.