Hoe onderhoud ik mijn airco?

De zomer is weer in aantocht! We merken dat de zomers steeds warmer worden en daardoor is airconditioning in huis geen overbodige luxe. Steeds meer mensen besluiten om een airco aan te schaffen en te laten monteren om de temperatuur in huis te kunnen regelen. Helaas zien we ook vaak dat zij vervolgens niet genoeg aandacht geven aan het onderhoud van deze airco. Dit kan de werking van de airco in gevaar brengen. U wilt toch ook dat u airco het warme weer aan kan? Een goed onderhouden airco kan zeker 15 jaar meegaan! Gelukkig is er veel wat u zelf kan doen rondom airco onderhoud en de schoonmaak. We geven tips en leggen uit wanneer u een specialist moet inschakelen.

Airco regelmatig schoonmaken

Het belangrijkste is om de airco installatie goed schoon te houden. Haal regelmatig een vochtige doek over de buiten- en binnenkant. Daarnaast is het belangrijk om de filters schoon te maken. Stof en vuil van buitenaf verzamelen zich namelijk in de filters waardoor ze hun werking kunnen verliezen. Daarnaast kunnen vervuilde filters zelfs ziektes in een ruimte verspreiden, omdat er geen schone lucht meer de ruimte ingeblazen wordt. Regelmatig uw filters schoonmaken verbetert dus de werking van uw airco en u verkleint de kans op gezondheidsrisico’s.

We raden om iedere drie maanden uw filters en roosters schoon te maken. Hiervoor kunt u een stofzuiger gebruiken of, bij ernstige vervuiling, ze afspoelen met lauwwarm water.

Hoe onderhoud ik mijn airco?

Airco onderhoud door een specialist

Naast het schoonmaken wat u zelf kunt doen, is het ook belangrijk om af en toe een specialist te laten langskomen om te controleren of alles nog goed werkt, goed schoon is en of de airco moet worden bijgevuld. We raden aan om minimaal eenmaal per jaar uw installatie te laten controleren door een vakman. De handigste manier is om een onderhoudscontract te laten afsluiten voor je airco. Zo weet u zeker dat uw airco regelmatig wordt gecontroleerd en dat, met name in de zomer, de kans wordt verkleind dat de airco het ineens begeeft. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden rondom airco onderhoud.
Airco onderhoud door TSI Totaalservice Schijndel

TSI Totaalservice is gevestigd in Schijndel en we zijn werkzaam in de gehele regio. Wij leveren onze service in een regio van +/- 15 km (Sint-Oedenrode, Sint-Michielsgestel, Boxtel, Veghel, Nijnsel, Vught, etc.). Wij zijn een klein bedrijf maar groots in het juiste onderhoud van uw airco installaties. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!