Energie besparen in de zomer: de CV-ketel naar zomerstand

Eindelijk breekt het mooie weer aan. Hopelijk hebben we een mooie, lange zomer in het vooruitzicht. Als het buiten warmer wordt en de zon langer schijnt, kunnen we onze verwarming lager zetten. Als u dit op de juiste manier doet, kunt u aanzienlijke kosten besparen en problemen aan de CV-ketel voorkomen. In dit blog geven we een aantal tips hoe energie te besparen in de zomer.

Energie besparen CV ketel zomer

CV-ketel uitzetten

Een solo CV-ketel is een ketel die enkel voor verwarming zorgt en niet voor warm water. Heeft u zo’n solo cv-ketel? Dan kunt u deze in de zomer gerust uitzetten. Daar bespaart u een hoop energie mee. Wilt u nog niet meteen de ketel uitzetten? Begin dan met het instellen van een lagere kamertemperatuur (zo’n 16 of 17 graden). Mocht het toch te koud worden, kunt u de thermostaat snel weer hoger zetten en zal de CV-ketel weer aanslaan.

Heeft u een combi CV-ketel, dus voor warm water en voor verwarming? Dan is uitzetten natuurlijk niet zo handig. Wel kunt u tijdens de warmere maanden de thermostaat terugzetten op standaard 16 of 17 graden.

Thermostaat goed instellen

We zien vaak dat mensen de kamerthermostaat het gehele jaar door op dezelfde temperatuur laten staan of hetzelfde programma laten lopen als tijdens de winterperiode. Mocht de temperatuur in de zomer ’s nachts toch net te ver dalen, dan slaat uw CV-ketel alsnog aan. Zonde, zo verspilt u onnodig veel energie. U kunt het programma aanpassen of gebruik maken van de zomerstand, waar sommige thermostaten over beschikken.

Weet u niet of uw thermostaat een zomerstand heeft of weet u niet goed welk programma in te stellen? U kunt de thermostaat dan handmatig instellen op 16 of 17 graden tijdens de zomermaanden.

Laat u CV-ketel onderhouden tijdens de zomermaanden

Een combi CV-ketel gebruikt u in de zomer natuurlijk ook voor warm water tijdens het douchen. Toch gebruikt u de CV-ketel dan een stuk minder omdat u deze niet nodig hebt voor het warm stoken van het huis. Hierdoor is de zomer het ideale seizoen om het nodige onderhoud aan uw CV-ketel te regelen. U bent dan verzekerd van een goed werkende CV-ketel wanneer het weer kouder wordt in de herfst. De meeste problemen met installaties ontstaan dan ook rond de herfst, wanneer de ketel na rustige periode weer flink aan het werk moet. Met CV-ketel onderhoud kunt u eventuele problemen vroegtijdig signaleren. Daarnaast gaat een goed onderhouden installatie aanzienlijk langer mee en bespaart u extra stookkosten. Een goed onderhouden ketel werkt namelijk energiezuiniger.

CV-ketel onderhoud door TSI Totaalservice

Wilt u deze zomer uw CV-ketel laten onderhouden door een van onze gekwalificeerde specialisten? We helpen u graag. TSI Totaalservice is gevestigd in Schijndel, Noord-Brabant. Neem contact met ons op voor het afsluiten van een onderhoudscontract. Zo bent u verzekerd van een regelmatige check-up aan uw installatie voor een optimale werking.
TSI Totaalservice in regio Schijndel

TSI totaalservice is gevestigd in Schijndel en we zijn werkzaam in de gehele regio. Wij leveren onze service in een regio van +/- 15 km (Sint-Oedenrode, Sint-Michielsgestel, Boxtel, Veghel, Nijnsel, Vught, etc.). Wij zijn een klein bedrijf maar groots in het juiste onderhoud van uw cv-installatie. Dus heeft u een vraag of denkt u dat u cv-installatie wel een check up kan gebruiken. Bel ons en plan een afspraak!