Wat is Evohome?

Evohome is een decentraal verwarmingssysteem. Decentraal betekent dat je met het systeem de temperatuur in elke kamer (of zone) individueel kunt regelen en aansturen.

Zo werkt Evohome:

 • Op de radiatorkranen vervang je de thermostaatknoppen door Evohome thermostatische knoppen. Deze knoppen kunnen de kranen openen en sluiten, op basis van de ingestelde temperaturen. Elke knop bevat een thermometer om de temperatuur in de ruimte te kunnen meten.

 • De knoppen communiceren met een centraal bedieningspaneel, de EvoTouch, waarmee je per kamer (of zone) een programma kunt instellen.

 • Het paneel communiceert vervolgens weer met een ketelrelais die de cv-ketel aanstuurt. Op deze manier kan deze slimme thermostaat voor elke kamer afzonderlijk de ketel activeren of weer deactiveren als de gewenste temperatuur bereikt is. Vraagt een kamer bijvoorbeeld warmte, dan gaan alleen in die kamer de thermostatische knoppen open. De overige kamers worden niet verwarmd, waardoor je veel energie kunt besparen.

 • Het Evohome-systeem werkt volledig draadloos. Dit betekent dat alle knoppen draadloos met het centrale bedieningspaneel communiceren. Dit paneel zelf is ook draadloos en kun je dus overal mee naartoe nemen.

Het Evohome-basispaneel kan ook werken als een gewone centrale thermostaat. Maar dit systeem is natuurlijk vooral bedoeld om te koppelen met thermostatische knoppen om de volledige potentie te kunnen benutten.

Bedenk wel: wanneer je het paneel ook als thermostaat gebruikt, plaats deze dan wel op een geschikte plaats, bijvoorbeeld niet bij een open raam.

Wat heb je nodig voor Evohome?

Je hoeft niet per se de volledige woning te voorzien van het systeem. Het mooie is dat je stap voor stap het systeem kunt uitbreiden. Wij adviseren om te beginnen met een startpakket (hierin zit het Evotouch bedieningspaneel en het ketelrelais) en thermostatische knoppen voor de woonkamer. Hiermee maak je van de woonkamer direct een zone. Doe je dat niet en maak je elders in huis andere zones, dan zal je altijd in de woonkamer de thermostaatknoppen met de hand moeten bedienen. Als je bijvoorbeeld in de slaapkamer of badkamer warmte vraagt en radiatoren in de woonkamer staan open, dan zullen ook deze opwarmen.

Je kunt het systeem vervolgens uitbreiden in de andere kamers die je individueel wilt verwarmen. Tot slot heeft het geen enkele zin om Evohome thermostatische knoppen te plaatsen in de hal of andere kamers die je zelden tot nooit verwarmt. Beperk je dus vooral tot de kamers waarin je gericht wilt verwarmen, want dat scheelt in de kosten.

Evohome is slim

Evohome is naast connected ook slim. Dit betekent:

 • Het systeem leert zelf hoe snel je huis opwarmt en zorgt er daarmee voor dat op de momenten dat jij dat wilt altijd tijdig en precies de gewenste temperatuur wordt bereikt. Wij vinden dit een belangrijke eigenschap. Het zorgt voor veel meer comfort.

 • De thermostatische knoppen hebben ook allemaal een eigen scherm, wat zeer eenvoudig te lezen is. De knop zorgt er zelf voor dat het zich verbindt met de thermostatische kraan. Mocht het niet passen, dan zijn er altijd adapters beschikbaar.

 • De thermostatische knoppen herkennen als er een raam open staat. Indien dat gedetecteerd wordt, zullen ze automatisch sluiten en een melding geven van een open raam (om onnodig stoken te voorkomen).

 • Op de thermostatische knop zit een draaischijf, waarmee je ook eenvoudig de temperatuur kunt aanpassen. Dat is fijn, want je hebt dus niet altijd het bedieningspaneel of je smartphone nodig om de temperatuur in te stellen.

Hoe Evohome installeren

Als jouw Evohome-systeem moet werken met een standaard cv-ketel en gewone radiatoren is de installatie relatief eenvoudig, al raden wij een professionele installatie aan. De meest complexe stap is wellicht het aansluiten van het ketelrelais aan de ketel.

De Evohome radiatorregelaars kun je alleen plaatsen op thermostatische kranen. Dit kun je eenvoudig controleren: als op de huidige knop 1 – 5 staat, is het een thermostatische knop, staat er alleen een plus of min op, dan is het een mechanische kraan. In dat geval moet je hele radiatorkraan vervangen door een thermostatische. Dat is een klus voor de installateur.

Heb je vloerverwarming? Dan wordt het ingewikkelder. Het is mogelijk om Evohome aan de vloerverwarming te koppelen, maar wij adviseren dit door een professionele installateur te laten doen. Je hebt bovendien aanvullende apparatuur nodig.

Wij bieden een professionele installatieservice om dit werk voor je te doen, zodat jij snel en zonder zorgen kunt genieten van het comfort van Evohome.

Voordelen van de Evohome:

 • Beste in de markt qua kwaliteit en ervaring

 • Eenvoudig te installeren en past op vrijwel alle thermostatische kranen

 • IFTTT mogelijkheden (open protocol)

 • Uit te breiden met vloerverwarming of andere verwarmingssystemen

 • Via app te bedienen

TSI Totaalservice in regio Schijndel

TSI totaalservice is gevestigd in Schijndel en we zijn werkzaam in de gehele regio. Wij leveren onze service in een regio van +/- 15 km (Sint-Oedenrode, Sint-Michielsgestel, Boxtel, Veghel, Nijnsel, Vught, etc.). Wij zijn een klein bedrijf maar groots in het juiste onderhoud van uw cv-installatie. Dus heeft u een vraag of denkt u dat u cv-installatie wel een check up kan gebruiken. Bel ons en plan een afspraak!