Is uw CV-ketel al klaar voor de winter?

We willen er liever nog even niet aan denken, maar de herfst en de winter staan toch echt al weer voor de deur. De eerste koude dagen van het najaar beleven we meestal in oktober. Voor ons als installateurs betekent dat dus ook: alle hens aan dek! Uiteraard laten we niemand in de kou zitten. Maar op momenten van topdrukte is een wachttijd soms onvermijdelijk. Juist dan kan dat heel vervelend zijn. Gelukkig kunt u zelf ook wat doen om te voorkomen dat u in de kou komt te zitten. Door in de (na)zomer uw CV-installatie te testen en eventueel te ontluchten of radiatoren bij te vullen, kunt u een storing voorkomen. Ook door jaarlijks CV-ketel onderhoud te laten uit voeren door een erkende monteur voorkomt u storingen en gaat de installatie bovendien langer mee.

Test uw CV-ketel

Ieder jaar vindt op 25 september de Nationale CV-ketel testdag plaats. Met een eenvoudige test kunt u dan vaststellen of uw CV-ketel zonder problemen aan het winterseizoen kan beginnen. Maar dit hoeft natuurlijk helemaal niet op 25 september. We raden u dan ook aan om nu uw ketel te testen. Dat kan vrij eenvoudig door de volgende stappen uit te voeren:

  1. Draai een aantal radiatoren helemaal open.
  2. Zet de thermostaat op 25 graden. (Bij heel warm weer ís het misschien al zo’n 25 graden in huis; zet de thermostaat dan nog een paar graden hoger.)
  3. Laat de thermostaat minstens een half uur op 25 (of hoger) staan.

Als de radiatoren snel warm worden, kunt u het stookseizoen met vertrouwen tegemoet zien. Worden de radiatoren niet snel warm of blijven ze gedeeltelijk koud? Duurt het ongewoon lang voordat er warm water uit de kraan of de douche komt? Geeft het display van de CV-ketel een storingsmelding? Maakt de CV-ketel vreemde geluiden? Neem contact op en maak een afspraak met onze service monteur.

Zelf een CV-ketel storing voorkomen

Ook zijn er een aantal werkzaamheden die u vrij eenvoudig zelf regelmatig kunt uitvoeren. Uw CV-ketel gaat hierdoor langer mee en een storing kan worden voorkomen.

  • CV-ketel bijvullen: Controleer regelmatig de waterdruk van uw ketel. Is deze minder dan 1,5 bar? Dan moet u de ketel bijvullen.
  • Radiatoren ontluchten: Hoort u een tikkend geluid bij de radiatoren? Dan zit er misschien lucht in de radiatoren en dienen deze ontlucht te worden.TSI Totaalservice in regio Schijndel

TSI Totaalservice is gevestigd in Schijndel en we zijn werkzaam in de gehele regio. Wij leveren onze service in een regio van +/- 15 km (Sint-Oedenrode, Sint-Michielsgestel, Boxtel, Veghel, Nijnsel, Vught, Den Bosch etc.). Wij zijn een klein bedrijf maar groots in het juiste onderhoud van uw cv-installatie. Dus heeft u een vraag of denkt u dat u cv-installatie wel een check up kan gebruiken. Bel ons en plan een afspraak!