Ventilatiesysteem appartementencomplex reinigen in Oss

Vanuit een appartementencomplex in Oss kregen we de vraag of we voor de 25 appartementen de ventilatie systemen konden reinigen. Dat was namelijk de laatste vijf jaar al niet meer gebeurd. Omdat goed onderhoud aan ventilatie systemen cruciaal is voor de gezondheid van de bewoners en de efficiëntie van de systemen hebben we het onderhoud meteen ingepland. Helemaal in de huidige tijd, rondom corona, is het zeer belangrijk dat de appartementen goed worden geventileerd. Onze monteurs en specialisten zijn dan ook na een week al bij het eerste adres langs geweest.

Ventilatie systeem onderhoud

De ventilatiekanalen van een ventilatiesysteem zijn een verzamelplek voor stof, bacteriën, vocht en ongedierte. Dit heeft grote gevolgen voor de luchtkwaliteit binnenshuis en de werking van het systeem. Bij deze appartementen in Oss waren de kanalen al ruim vijf jaar niet meer gereinigd. Zoals op de foto’s te zien is er dan ook veel puin opgehoopt in de kanalen waardoor de diameter van de kanalen voor de helft zijn verminderd. Dit was met name stof en schimmel. U kunt zich voorstellen wat dit doet voor de luchtkwaliteit in huis en de werking van het ventilatie systeem.

Onze experts weten precies hoe ze de ventilatiesystemen moeten reinigen zodat er een gezonde luchtvochtigheid wordt gecreëerd in huis en de bewoners weer fijn in de appartementen kunnen wonen.